lördag 13 december 2008

Följ med äventyr!

Här på bibblan börjar vi få julstämning och vad passar då inte bättre än att tipsa om en riktigt härlig högläsningsbok?! Edward Tulanes fantastiska resa av Kate DiCamillo är precis lika fantastisk som titeln indikerar och texten är som skapt för högläsning.

Handlingen kretsar kring porslinskaninen Edward Tulane. Han är älskad, har vackra kläder och bor i ett vackert hus. Lyckan vänder dock under en längre båtresa då Abilene, flickan som äger Edward, tappar honom och han sjunker till havets botten.

"Långt ovanför honom for oceanångaren obekymrat vidare med Abilene ombord; porslinskaninen landade till slut på oceanens botten, med ansiktet neråt; och där, med huvudet nerkört i dyn, upplevde han sin första rikiga och äkta känsla. Edward Tulane var rädd".

Att Edward faller ner till oceanens botten är inte slutet utan tvärtom början till något nytt, Edwards äventyr tar sin början. Dramatiska händelser och möten med olika människor från skilda samhällsklasser gör att Edward både lär sig att älska och känna sorg. Det är vackert och det är spännande och boken omnämns redan som en blivande klassiker...

Kryp ner i soffan med närmaste vuxen och beställ högläsning!

Glad Lucia önskar Wilda

Inga kommentarer: