torsdag 30 december 2010

Sagan om den lilla farbrorn

Barbro Lindgrens bok om den lilla farbrorn utkom första gången 1979 och har 2010 kommit som nyutgåva med Eva Erikssons nya fina illustrationer.

Sagan om den lilla farbrorn är en fantastisk liten berättelse om vänskap, ensamhet och om hur viktigt det är att bli sedd. Ja, det går att läsa in många viktiga ämnen, lika aktuella idag som när berättelsen skrevs för över 30 år sedan.



Den lilla farbrorn känner sig ensam i en värld där ingen bryr sig om honom. Hundarna morrar åt honom och farbröderna sätter krokben för honom. Han undrar varför ingen tycker om honom fast han är så snäll…

Så en dag bestämmer farbrorn sig för att sätta upp lappar ”Liten ensam farbror söker en vän” och tänka sig, han får en vän! En hund blir hans vän i vått och torrt. Han är så lycklig! När ytterligare en vän, en liten flicka, kommer in i bilden prövas vänskapen. Kan hunden verkligen tycka om både farbrorn och det lilla barnet?

Jag kan varmt rekommendera Sagan om den lilla farbrorn. Det är en berättelse som går rakt in i hjärtat! Passar alla, liten som stor!

/Linda

Inga kommentarer: